HAMBURG, Duitsland–(BUSINESS WIRE)–Mindpeak, een Europese leider op het gebied van computationele pathologie, heeft vandaag aangekondigd dat het de CE-IVD-markering heeft ontvangen voor BreastIHC, een kunstmatige-intelligentiesoftware die borstkankercellen detecteert en kwantificeert, voor primaire diagnose. De CE-IVD-markering maakt de software beschikbaar voor pathologiepraktijken in heel Europa en helpt de uitdaging van een toenemende vraag naar kankerdiagnostiek te overwinnen.

Mindpeak, gevestigd in Hamburg, Duitsland is het eerste bedrijf dat goedkeuring heeft gekregen voor een Deep Learning-oplossing die op cellulair niveau onderscheid kan maken tussen tumorachtige en niet-tumorachtige structuren. De CE-IVD-markering voor medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek bevestigt dat BreastIHC voldoet aan alle essentiële gezondheids- en veiligheidsvereisten van alle toepasselijke EU-richtlijnen. “We zijn erg enthousiast over de CE-markering, omdat het ons in staat stelt pathologen in staat te stellen efficiënter en nauwkeuriger de primaire diagnose te stellen”, legt Mindpeak CEO en oprichter Felix Faber uit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *