ALMATY, Kazachstan, 25. mája 2021 /PRNewswire/ — V SÚVISLOSTI S KONSENZOM COINDESK – podpísali spoločnosti SpaceChain a Eurasian Space Ventures (ESV) Memorandum o porozumení (MOU) pre pokračujúcu spoluprácu a rozvoj spoločných projektov v oblasti vesmíru a blockchainovej technológie.

Spoločnosť ESV, ktorú založil podnikateľ Shukhrat Ibragimov, je spoločnosť s ručením obmedzeným registrovaná v Kazachstane, ktorej cieľom je slúžiť ako medzinárodné centrum pre vesmírne projekty a súvisiace organizácie, ktoré sa snažia zúročiť dobre zavedenú vesmírnu infraštruktúru a ekosystém v krajine.

Eurasian Space Ventures Logo Na základe dohody si budú obe spoločnosti vymieňať informácie a odborné znalosti, vzájomne prepájať tvorbu myšlienok a rozvíjať spoločné projekty v oblasti vesmírnych technológií v priebehu dvoch rokov.

SpaceChain bude skúmať možnosti spolupráce so svojimi partnermi v globálnom vesmírnom priemysle pri využívaní existujúcich vesmírnych zariadení a infraštruktúry v Kazachstane. ESV v mene oboch spoločností uľahčí komunikáciu s Národnou vesmírnou agentúrou Kazašskej republiky, známou tiež ako Gharysh Sapary.

„Nadväzujeme hodnotné partnerstvo so spoločnosťou SpaceChain, aby sme nielen pomohli predviesť, čo Kazachstan ponúka ako medzinárodné vesmírne stredisko, ale čo je dôležitejšie, pomáhali organizáciám objavovať vesmír ako inovačnú platformu pre konkurenčné výhody a úspech,” uviedol zakladateľ Shukhrat Ibragimov, ESV. „Sme veľmi nadšení, že sme kombináciou a integráciou odborných znalostí a know-how v oblasti blockchainu a vesmíru od oboch spoločností podnikli historický krok so spoločnosťou SpaceChain pri podpore inovácií a ďalšieho rozvoja v demokratizovanom vesmírnom sektore.”

ESV bude spočiatku prevádzkovať a riadiť dva spoločné vesmírne projekty vyvinuté spoločne s SpaceChain pre digitálnu výmenu mien Biteeu, ktorá bude nasadzovať vesmírnu infraštruktúru SpaceChain na orbite na vykonávanie ultra bezpečných bitcoinových multisignatívnych transakcií a zálohovanie dát; and Divine – komunitný projekt, ktorý využíva vesmírne technológie na vysielanie koránového zvuku bezplatne pre moslimov a všetkých, ktorí chcú porozumieť posvätnému textu islamu po celom svete. 

„Vstupujeme do novej éry prieskumu vesmíru a využívania vesmírnych technológií ako platformy pre podnikové inovácie. Partnerstvo s ESV doplní naše nepretržité úsilie pri budovaní satelitnej siete založenej na blockchaine s otvoreným zdrojom, čo je bezpečná a nemenná technológia pre fintech a decentralizované aplikácie,” uviedol Zee Zheng, spoluzakladateľ a CEO SpaceChain. „Budeme pokračovať v identifikácii komerčnejších prípadov využitia vesmírnych technológií a pevne veríme, že spolupráca s ESV pomôže tento proces urýchliť.”

O spoločnosti SpaceChain 

SpaceChain podporuje decentralizovanú infraštruktúru pre novú vesmírnu ekonomiku. Kombináciou vesmírnych a blockchainových technológií SpaceChain uľahčuje vývoj vesmírnych aplikácií a robí ich prístupnejším. Viac informácií nájdete na www.spacechain.com.

O spoločnosti Eurasian Space Ventures 

Poslaním spoločnosti ESV je prilákať do Kazachstanu popredné spoločnosti, technológie a špecialistov v komerčnom kozmickom priemysle a slúžiť ako jednotné kontaktné miesto pre nové projekty a vývoj v priemysle. Viac informácií nájdete na stránke www.eurasian.space

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1516973/SpaceChain_Logo.jpg  

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1516972/Eurasian_Space_Ventures_Logo.jpg

SOURCE SpaceChain; Eurasian Space Ventures

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *