Společnost ESV byla založena obchodníkem a podnikatelem Shukhratem Ibragimovem. Jedná se o společnost s ručením omezeným, která je registrována v Kazachstánu a jejímž cílem je sloužit jako mezinárodní centrum vesmírných projektů a souvisejících organizací, které chtějí využít dobře zavedené vesmírné infrastruktury a ekosystému v zemi.

V rámci dohody si obě společnosti budou vyměňovat informace a odborné znalosti a budou vzájemně obohacovat své nápady a během dvou let rozvíjet společné projekty v oblasti vesmírných technologií.

SpaceChain prozkoumá možnosti spolupráce se svými partnery v globálním vesmírném průmyslu, zatímco bude využívat stávající vesmírná zařízení a infrastrukturu v Kazachstánu. ESV, jménem obou společností, usnadní komunikaci s Národní kosmickou agenturou republiky Kazachstán, známou také jako Gharysh Sapary. 

„Ustavujeme cenné partnerství se společností SpaceChain, abychom nejen pomohli předvést, co Kazachstán nabízí jako mezinárodní vesmírný uzel, ale co je důležitější, aby pomohl organizacím objevit vesmír jako inovační platformu pro konkurenční výhodu a úspěch,” prohlásil Shukhrat Ibragimov, zakladatel ESV. „Spolu se spojením a integrací odborných znalostí a know-how v blockchain a vesmíru obou společností jsme velmi nadšeni, že jsme společně se SpaceChainem učinili historický krok v podpoře inovací a dalšího rozvoje v demokratizovaném kosmickém sektoru.”

Pro začátek bude ESV fungovat a spravovat dva společné vesmírné projekty, které budou společně vyvinuty se SpaceChainem: Biteeu pro digitální směnu měny, který bude provozovat infrastrukturu vesmírné úrovně využívanou SpaceChainem na oběžné dráze, aby umožnil ultra-bezpečné bitcoinové multisignature transakce a zálohování dat; a Divine – komunitní projekt, který využívá vesmírné technologie k přenosu zvuku a vysílá Korán zdarma pro muslimy a každého, kdo chce pochopit posvátný text islámu po celém světě.

„Vstupujeme do nové éry průzkumu vesmíru a využívání vesmírných technologií jako platformy pro inovace v podnikání. Partnerství s ESV doplní naše neustálé úsilí při budování open-source satelitní sítě založené na blockchainu, která je bezpečná a neměnná pro fintech a decentralizované aplikace,” prohlásil Zee Zheng, spoluzakladatel a generální ředitel SpaceChainu. „Budeme i nadále zkoumat případy komerčního využití vesmírných technologií a pevně věříme, že spolupráce s ESV pomůže proces urychlit.”

O společnosti SpaceChain

SpaceChain podporuje decentralizovanou infrastrukturu pro novou vesmírnou ekonomiku. Spojením vesmírných a blockchain technologií usnadňuje SpaceChain vývoj vesmírných aplikací a zpřístupňuje vesmír. Pro více informací navštivte www.spacechain.com.

O Eurasian Space Ventures

Posláním společnosti ESV je přilákat do Kazachstánu přední společnosti, technologie a specialisty v oblasti komerčního vesmírného průmyslu a zároveň sloužit jako jediné kontaktní místo pro nové projekty a vývoj v tomto odvětví. Pro více informací navštivte www.eurasian.space.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1516973/SpaceChain_Logo.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1516972/Eurasian_Space_Ventures_Logo.jpg

SOURCE SpaceChain; Eurasian Space Ventures

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *