Jun 1, 2021

cyric.eu

Μπείτε στην πρώτη γραμμή των χάκερ δορυφορικών δεδομένων και σημάτων μέσω τoυ CASSINI Hackathon και συμβάλετε άμεσα στην Ψηφιοποίηση των Χώρων Πράσινου της Κύπρου μας…

Καθώς διαβάζετε αυτό το κείμενο, αρκετοί από τους δορυφόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη συλλέγοντας μεγάλες ποσότητες δεδομένων και παρέχοντας σήματα εντοπισμού θέσης, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση της ζωής μας στη Γη.  H πρωτοβουλία CASSINI αναζητά την επόμενη γενιά χάκερς για να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες από το EU Space.

Ξεκινώντας φέτος, το CASSINI Hackathons & Mentoring είναι μια τολμηρή πρωτοβουλία για τη σύνδεση των hackers με το διάστημα μέσω της χρήσης των δεδομένων και των υπηρεσιών του Copernicus καθώς και των σημάτων και δεδομένων των Galileo και EGNOS. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την πρωτοβουλία Competitive Space Start-ups for Innovation Initiative (CASSINI) με σκοπό να θέσει την Ευρώπη στην εμπροσθογραμμή των ψηφιακών τεχνολογιών – μπορείτε κι εσείς να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης και φιλόδοξης προσπάθειας!

Το 1ο CASSINI Hackathon θα διεξαχθεί online ταυτόχρονα σε 10 ευρωπαϊκές χώρες το τριήμερο  18 έως 20 Ιουνίου. Στόχος του hackathon είναι η «Ψηφιοποίηση των Χώρων Πρασίνου» με  τρεις βασικές προκλήσεις που αναμένουν τους δυνητικούς χάκερ να δώσουν λύσεις: #1 Ανακαλύπτουμε την πόλη μας / #2 Πως να παραμείνουμε υγιείς μέσω της άσκησης / #3 Προστασία των αγροτικών μας περιοχών.

Στην Κύπρο, το hackathon θα διοργανωθεί online από την εταιρεία CyRIC (www.cyric.eu, Cyprus Research and Innovation Centre, Κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας ), σε συνεργασία με το εκκολαπτήριο Gravity Ventures Incubator, το Κέντρο Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ και το EXCELSIOR H2020 Teaming Project. Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων θα βρίσκεται η ανακάλυψη και η προστασία των χώρων πρασίνου στις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές, καθώς και η ενθάρρυνση των υπαίθριων δραστηριοτήτων, η εξοικονόμηση νερού και η παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα. Μάθετε περισσότερα για τα CASSINI Hackathons στο https://hackathons.cassini.eu/cyprus !

Είτε είστε έμπειρος χάκερ είτε αρχάριος που θέλει να εισέλθει στη βιομηχανία του διαστήματος, μπορείτε να σχηματίσετε ομάδα με άλλους χάκερς και έμπειρους μέντορες ώστε να μπορέσετε να υλοποιήσετε το όραμά σας, να κερδίσετε ένα από τα χρηματικά έπαθλα και να παρουσιάσετε την ιδέα σας στον Ευρωπαϊκό τελικό.

Οι 3 νικητές του CASSINI Hackathon Cyprus θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα ύψους 10.000 ΕΥΡΩ καθώς και υπηρεσίες αξίας πέραν των 5.000 ΕΥΡΩ όπως 100 ώρες mentoring από εμπειρογνώμονες της ΕΕ, υπηρεσίες εκκόλαψης από το Gravity καθώς και πρόσθετα τοπικά βραβεία από τους χορηγούς μας! Σκέφτεστε να δηλώσετε συμμετοχή; Μπείτε τώρα στο https://hackathons.cassini.eu/cyprus και εγγραφείτε!

Στοιχεία επικοινωνίας: [email protected] , Δρ Αντώνης Χατζηαντώνης, 22282828

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *