CAIRO–(BUSINESS WIRE)–De regering van Egypte zal volgende maand een nieuwe technologie voor handelsfacilitatie implementeren die de verwerkingstijd zal verbeteren en de kosten voor alle exporteurs naar het land zal verlagen.

Het nieuwe proces – het Advance Cargo Information (ACI)-systeem – is een op blockchain gebaseerde technologie die het douaneproces voor alle goederen die Egypte binnenkomen volledig zal automatiseren. Met behulp van elektronische gegevens identificeert het nieuwe systeem goederen voordat ze worden verzonden, zodat goederen kunnen worden gecontroleerd en ingeklaard voordat ze de Egyptische havens bereiken.

Het ACI-systeem, dat sinds 1 april 2019 piloottesten ondergaat, zal op 1 oktober 2021 in alle Egyptische havens worden geïmplementeerd. Al 16.000 bedrijven die goederen importeren in Egypte hebben zich geregistreerd op het nieuwe ACI-systeem.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *