DUBLIN–(BUSINESS WIRE)–eShopWorld (ESW), de toonaangevende leverancier van grensoverschrijdende e-commercetechnologie en -diensten, kondigt vandaag de benoeming aan van Martim Avillez Oliveira als Chief Commercial Officer, EMEA en APAC.

Oliveira is een voormalig Executive Vice President bij Li & Fung, specialist op het gebied van wereldwijde supply chain en logistiek. Hij heeft 15 jaar sectorervaring in retail en wereldwijde inkoop en heeft samengewerkt met ‘s werelds toonaangevende modemerken en retailers, waaronder Inditex, Marks & Spencer, J.Crew en Galeria Karstadt Kaufhof, waar hij de end-to-end supply chains beheerde.

In zijn nieuwe rol zal Oliveira de strategische groei en ontwikkeling van ESW bevorderen met focus op het creëren van routes naar de markt binnen en tussen de EMEA en APAC. Hierdoor worden retailers en merken in staat gesteld te voldoen aan de enorme latente vraag naar inschakeling van direct-to-consumer (D2C) in deze gebieden. Oliveira was voorheen lid van de Retail Advisory Council van ESW, waar hij strategische begeleiding bood en de propositie van het bedrijf voor grensoverschrijdende e-commerce wereldwijd versterkte.

“2020 was het jaar van historische groei van grensoverschrijdende e-commerceverkoop op jaarbasis en versterkte het belang van internationale e-commerce voor de detailhandel als een enabler om aan de vraag van de klant te voldoen op het punt van oorsprong en tegelijkertijd de schommelingen in lokale markten te verzachten,” aldus Tommy Kelly, CEO van ESW.

“ESW ondervond een aanzienlijke groei in de vraag van consumenten in Aziatische landen, waarbij met name de Filippijnen vorig jaar een van de snelst groeiende wereldmarkten waren voor merken en retailers die onze technologie en diensten gebruikten om internationaal te verkopen. De inzichten, expertise en relaties van Martim in zowel APAC als EMEA zullen ons in staat stellen om ons bereik in deze gebieden uit te breiden, waarvan de opkomende middenklasse binnen korte tijd een belangrijke motor zal zijn voor de wereldwijde vraag naar westerse merken. Als lid van de ESW-adviesraad heeft Martim al een belangrijke rol gespeeld bij het realiseren van onze wereldwijde uitbreidingsstrategie in deze markten en we zijn erg verheugd hem formeel te verwelkomen als onderdeel van ons wereldwijde leiderschapsteam in deze tijd van ongekende kansen.”

Tijdens zijn tijd bij Li & Fung had Oliveira, die 10 jaar in Hong Kong heeft gewoond, de volledige P&L-verantwoordelijkheid voor bedrijfseenheden tot meer dan $ 800 miljoen aan goederenkosten en verwierf hij een sterke reputatie voor het genereren van groei en inkomsten op jaarbasis. Hij coördineerde ook de bedrijfsontwikkelingsactiviteiten van de groep in Europa en de VS.

“De gebeurtenissen van vorig jaar hebben duidelijk aangetoond dat retailmerken de risico’s moeten beperken en hun distributie moeten diversifiëren en in evenwicht moeten brengen om te kunnen bloeien. Als thuisbasis van acht van ‘s werelds tien grootste megasteden, biedt Azië, dat een groeiende digitaal onderlegde middenklasse heeft in alle landen die honger hebben naar merken en status, enorme uitbreidingsmogelijkheden voor zowel gevestigde erfgoed- als opkomende disruptor-merken,” stelde Oliveira.

“Maar veel van deze merken hebben niet de digitale capaciteiten, lokale expertise of kapitaal die nodig zijn om internationale kansen volledig te benutten, en hoewel het verleidelijk kan zijn om naar marktplaatsen te kijken als een route naar deze markten, weten we dat de hoogstwaardige grensoverschrijdende shoppers in contact willen komen met en rechtstreeks willen kopen van merken. ESW biedt een naadloze volledige oplossing die merken helpt te profiteren van dit gouden tijdperk voor grensoverschrijdende direct-to-consumer e-commerce.”

Oliveira concludeerde: “ESW heeft een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van ontwerp, productontwikkeling, wereldwijde inkoop en productiebeheer, en vertegenwoordigt de volgende stap van het traject. Het is het stroomopwaartse deel van de keten, van fysiek naar digitaal, gericht op het krijgen van goederen naar internationale markten, het kijken naar de meest kosteneffectieve route en oplossingen en het bieden van volledig gelokaliseerde winkelervaringen aan consumenten over de hele wereld.”

Naast zijn rol bij ESW is Oliveira ook niet-uitvoerend bestuurder en adviseur van Tiger Chark, een in New York gevestigd strategisch adviesbureau, en lid van de raad van bestuur van de Portugese – Hongkongse Kamer van Koophandel en Industrie.

Einde

Noot voor de redactie

Over eShopWorld:

ESW is de leider op het gebied van grensoverschrijdende e-commerce en stelt ‘s werelds meest geliefde merken en retailers in staat om wereldwijd winkelen beter, veiliger, eenvoudiger en sneller te maken, van begin tot eind. Van compliance, gegevensbeveiliging, fraudebescherming, belastingen en tarieven, tot afrekenen, bezorgen, retourneren, klantenservice en vraaggeneratie, onze krachtige combinatie van technologie en menselijk vernuft dekt het hele klanttraject in 200 markten.

Methodologie:

ESW’s laatste consumentenonderzoek werd uitgevoerd onder meer dan 22.000 consumenten in 11 landen (Australië, Canada, Chili, Frankrijk, Duitsland, Mexico, Rusland, Singapore, Turkije, het VK en de VS), die in december 2020 online werden ondervraagd. Gen Z’ers worden gedefinieerd als consumenten tussen 18 en 24 jaar, Millennials tussen 25 en 40 jaar, Gen X’ers tussen 41 en 56 jaar, Babyboomers tussen 57 en 75 jaar en de Stille Generatie tussen 76 en 92 jaar. Om te peilen hoe de wereldwijde online winkelvoorkeuren van Baby Boomers verschillen van die van Gen Z’ers en Millennials (kopers van 40 jaar en jonger), heeft ESW specifiek gekeken naar antwoorden op enquêtes van kopers in zeven landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Rusland, het VK en de VS.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *