EXTON, Pensylvánie–(BUSINESS WIRE)–Společnost Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), která se zabývá poskytováním inženýrského softwaru pro oblast infrastruktury, dnes oznámila akvizici společností sensemetrics (smlouva vypracována) a Vista Data Vision (smlouva uzavřena), které jsou předními poskytovateli softwaru pro aplikace Internetu věcí (IoT) hojně používaných v infrastruktuře. Společnosti sensemetrics a Vista Data Vision rozšíří rozsah platformy Bentley iTwin a doplní interní možnosti IoT pro digitálních dvojčata infrastruktury, aby zahrnovala data senzorů v reálném čase. Díky výsledné standardizaci „infrastruktury IoT“ bude úplný ekosystém IoT konečně bezproblémově přístupný pro integraci IT/OT/ET prostřednictvím digitálních dvojčat infrastruktury, aby se zlepšila výkonnost aktiv a zmírňovala rizika pro životní prostředí.

Geotechnické inženýrské firmy, zeměměřiči a firmy zaměřené na pozemní stavitelství a konstrukční inženýrství, provozovatelé–vlastníci aktiv v těžebním průmyslu, dopravě a inženýrských sítích aplikují nabídky společností sensemetrics a Vista Data Vision pro geologické, geotechnické, strukturální a environmentální monitorování včetně průmyslu pro rozsáhlé stavby, dolů, tunelů, přehrad a vodních zdrojů. Společnosti sensemetrics a Vista Data Vision podporují propojení se stovkami různých senzorových zařízení a souvisejících datových typů, včetně kompletních robotických stanic, inklinometrů, piezometrů, tenzometrů, měřičů trhlin, měřičů náklonu, průtahoměrů, anemometrů a pro data o vibracích, tlakové články, teploty izolace oslunění, srážek, kvality vody a kvality ovzduší.

Společnosti sensemetrics a Vista Data Vision zejména doplňují společnost Seequent, světovou jedničku v oblasti softwaru 3D modelování pro geologické vědní obory, jejíž souhlas s akvizicí nedávno oznámila společnost Bentley, s výhradou regulačních schválení na Novém Zélandu a ve Spojených státech. Rozšiřování modelů Seequent Leapfrog s průběžným monitorováním dat senzorů v reálném čase místo čekání na aktualizace z přerušovaného průzkumu různých druhů vrtů může posunout 3D podpovrchové digitální dvojčata do světa 4D „živých“ digitálních dvojčat. Díky čemuž je možné bezprecedentní zlepšení životního prostředí, zajištění ekologické bezpečnosti a odolnosti.

sensemetrics

Společnost sensemetrics byla založena v roce 2014 v San Diegu v Kalifornii a neustále rozšiřovala svou vizi demokratizovat IoT a šířit povědomí o jeho výhodách napříč infrastrukturními aktivy. A to prostřednictvím nativní cloudové konektivity a platforem pro špičkovou kontrolu. Dále se podílí na úspěšném šíření prozíravých senzoricko-agnostických norem mezi výrobci jednotlivých zařízení. Platforma sensemetrics se ve značné míře využívá k monitorování bezpečnosti a rizik v reálném čase v infrastruktuře, těžbě a stavebních činnostech, včetně měření a vizualizace strukturálních pohybů v pozemním stavitelství, posuzování stavu a pomoci odhalit škody a předcházet jim.

Modulární design společnosti sensemetrics poskytuje vývojářům flexibilní platformu pro vytváření vlastních aplikací tak, aby vyhovovaly specifickým potřebám infrastruktury IoT. Konkrétně nástroj Integration Builder společnosti sensemetrics jedinečným způsobem umožňuje vlastníkům aktiv, inženýrům a manažerům rizik vybrat si vlastní senzory. A to s jistotou, že mohou být během několika minut bezproblémově integrovány do řešení digitálních dvojčat. A konečně, speciální „Thread and Strand“ zařízení zajišťující konektivitu od společnosti sensemetric dokážou volitelně urychlit nasazení pomocí technologie „plug and play“ pro bezdrátová snímací zařízení, a to i v případě míst, kde zůstane infrastruktura „nepřipojená k síti“.

Vista Data Vision

Společnost Vista Data Vision se sídlem v Reykjavíku na Islandu je rodinnou firmou druhé generace, která se oddělila od společnosti Vista Engineering, průkopníka vzdáleného monitorování energetických, dopravních a hygienických systémů v reálném čase. V roce 1991 společnost Vista Data Vision začala vyvíjet software pro analýzu a správu projektových dat využívaný při řešení skutečných technických problémů, které vyžadovaly pozorování v reálném čase nebo téměř v reálném čase a které by mohly být konfigurovány uživateli bez technických znalostí, bez nutnosti znalosti softwarového inženýrství a bez odstávek u dodavatele.

Společnost Vista Data Vision je přívržencem projektů přístrojové techniky s bezkonkurenčními zkušenostmi získanými za posledních 30 let. Zkušenosti získali díky vývoji aplikací na zakázku, které měli řešit ty nejpalčivější problémy v oblasti inženýrství. Její řešení byla použita ve více než 2 000 projektech ve více než 70 zemích, přičemž denně shromažďují miliony datových bodů ze stovek tisíc senzorů.

Infrastruktura IoT

Díky škálovatelnému a bezpečnému začlenění dat snímačů v reálném čase zvyšují společnosti Vista Data Vision a sensemetrics hodnotu infrastruktury a geotechnických dat, aby umožňovaly proaktivní aplikace řízení rizik, bezpečnost a prediktivní údržbu. Dříve tradiční systémy určené k zachycování dat senzorů vyžadovaly specialisty k implementaci a údržbě. Navíc byly obvykle složité, nepřenosné a nákladné. Společnosti Vista Data Vision a sensemetrics umožnily rozsáhlé nasazení infrastruktury IoT, a to díky tomu, že poskytují jednoduché a spolehlivé prostředky určené k připojení, ukládání a streamování dat senzorů z široké škály senzorových zařízení k nepřetržitému a automatizovanému monitorování stavu. Vyspělost a zkušenosti společnosti Vista Data Vision v zavedených inženýrských případech použití ke zlepšení výsledků v oblasti aktiv a životního prostředí spolu s konfigurovatelností a jednoduchostí použití jejich softwaru, budou nyní doplněny o nativní cloudovou standardizaci konektivity zařízení a škálovatelnost platformy společnosti sensemetrics.

Tyto funkce budou úzce integrovány s platformou Bentley iTwin, která partnerům a uživatelům iTwin umožní snadno vyvíjet a nasazovat vlastní aplikace pro plynulé začlenění datových toků ze stovek typů senzorů. Prostřednictvím interní oblasti technické integrace platformy iTwin mohou nyní aplikace infrastruktury IoT získat výhody širšího ekosystému IoT, včetně analýzy dat a vizualizace prostřednictvím Microsoft Azure IoT, MindSphere od společnosti Siemens nebo Omniverse od společnosti NVIDIA. Rozšíření platformy iTwin pro infrastrukturu IoT značně zvyšuje návratnost investice do životního cyklu a přispění k „otiskům“ ekologické odolnosti pro 4D digitální dvojčata infrastruktury.

Kombinace představuje inženýrským firmám nové „neutuchající“ příležitosti, jak rozšířit svou hodnotu prostřednictvím služeb nepřetržitého monitorování a během životního cyklu provozu a údržby spravovat digitální dvojčata infrastruktury aktiv, která vytvářejí pro poskytování kapitálových projektů. Příklady případů použití digitálních dvojčat v infrastruktuře IoT zahrnují:

monitorování podzemních vod za účelem zlepšení kvality vod v povodích, řekách, mokřadech a systémech podzemních vod, aby byla zajištěna bezpečná úroveň ochrany před povodněmi, monitorování stavu přehrady pro stabilitu podzemních vod a svahu během výstavby a po jejím dokončení, monitorování srážek a počasí téměř v reálném čase s cílem minimalizovat nepříznivý dopad na životní prostředí během výstavby, monitorování kvality ovzduší a počasí, přístroje a služby monitorování při opravách výztužných traverz na mostě a sledování prasklin a trhlin ve strmém svahu, aby byla zajištěna bezpečnost probíhajících prací na místě. Technologický ředitel společnosti Bentley Systems Keith Bentley uvedl: „Je vzrušující, že díky integraci těchto akvizic prostřednictvím naší platformy iTwin můžeme překlenout mezeru mezi kritickou infrastrukturou a technologiemi IoT a dát tak vzniknout živoucím digitálním dvojčatům. Velmi nás těší, že můžeme přivítat naše nové kolegy (ze společnosti Vista Data Vision), kteří mají zkušenosti a prokázali potenciál infrastruktury IoT, stejně tak, jako kolegy ze společnosti sensemetric, kteří propagovali standardizovanou cloudovou platformu, kterou se nyní již povedlo zavést jako normu. Všichni ušli svou cestu a spoustu se toho naučili, aby dosáhli propojení ET, OT a IT, a napomohli rozvoji inženýrství infrastruktury a myšlence životního prostředí pro každého.“

„Jsme nadšení, že se můžeme připojit k rodině Bentleyů a těšit se na rozšíření rozsahu a dosahu infrastrukturních přístrojových projektů po celém světě,“ uvedl Thorarinn Andresson, generální ředitel společnosti Vista Data Vision. „Kombinace schopností společností Vista Data Vision a sensemetrics prostřednictvím platformy Bentley iTwin výrazně urychlí společné uživatelské výhody z digitálních dvojčat infrastruktury.“

„Sloučení našich technologických předností se společností Vista Data Vision a Bentley Systems jako společnosti zabývající se poskytováním inženýrského softwaru pro oblasti infrastruktury nás přibližuje k cíli hladce zpřístupnit osobám s rozhodovací pravomocí data sledování stavu a postřehy, které jsou zásadně důležité pro bezpečný a výkonný provoz jejich majetku,“ řekl Cory Baldwin, generální ředitel společnosti sensemetrics. „Synergie umožněné rozšířením infrastruktury digitálních dvojčat prostřednictvím infrastruktury IoT jsou přesvědčivé a my jsme hrdí, že v tomto pokroku hrajeme klíčovou roli.“

Ze společností sensemetrics a Vista Data Vision do společnosti Bentley Systems zamíří přibližně 40 kolegů.Jejich kombinované roční výnosy a ziskovost nejsou zásadně důležité a neočekává se, že budou mít výrazný dopad na finanční výhled společnosti BSY do roku 2021.

Obrázek 1: sensemetrics

Popisek: Řešení propojení systémů a cloudové správy společnosti sensemetrics pro distribuované senzorové sítě

Obrázek 2: Vista Data Vision

O společnosti Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) je společnost zabývající se poskytováním inženýrského softwaru pro oblasti infrastruktury. Poskytujeme inovativní software pro rozvoj světové infrastruktury – s podporou globální ekonomiky a životního prostředí. Naše přední softwarová řešení používají profesionálové a organizace všech velikostí pro návrh, výstavbu a provoz v oblasti silnic a mostů, železnic a přepravy, vod a odpadních vod, veřejných prací a inženýrských sítí, budov a areálů a průmyslových zařízení. Naše nabídka zahrnuje aplikace pro modelování a simulaci založené na MicroStation, ProjectWise pro realizaci projektů, AssetWise pro výkonnost aktiv a sítí a platformu iTwin pro infrastrukturní digitální dvojčata.Společnost Bentley Systems zaměstnává více než 4 000 zaměstnanců a generuje roční tržby přes 800 milionů USD ve 172 zemích.

www.bentley.com/cs

Výhledová prohlášení

Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která zahrnují rizika a nejistoty, včetně prohlášení týkajících se: plánovaných akvizicí společností sensemetrics a Seequent, integrace a dalšího rozvoje technologií a produktů, které vlastní a nabízí společnost sensemetrics, Vista Data Vision a Seequent, a produkty, služby a obchodní vztahy každé takové společnosti.

Veškerá prohlášení uvedená v této tiskové zprávě, která nejsou prohlášeními historických skutečností, včetně prohlášení o našich přesvědčeních a očekáváních, jsou výhledová prohlášení a měla by být jako taková hodnocena. Výhledová prohlášení se zakládají na přesvědčení vedení společnosti Bentley Systems, jakož i na předpokladech, která má vedení v současné době k dispozici. Vzhledem k komu, že tato tvrzení jsou založena na očekávání budoucích událostí a nejsou prohlášeními o skutečnostech, mohou se skutečné výsledky od těch předpokládaných podstatně lišit. Mezi faktory, které by mohly způsobit značné rozdíly skutečných výsledků, patří následující: schopnost společnosti Bentley úspěšně integrovat nebo provozovat získané firmy, změny v zákaznické základně společnosti Bentley a získaných firem a odvětví, ve kterých tito zákazníci působí, a také přijetí nových a měnících se technologií, dále konkurenční prostředí, ve kterém společnost Bentley a získané firmy působí či konkurenční reakce na akvizice, neočekávaný dopad účetnictví na akvizice a schopnost splnit podmínky pro dokončení akvizice společnosti sensemetrics podle předpokládaného rozvrhu nebo vůbec.

Další informace o faktorech, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou výrazně lišit od současných očekávání, zahrnují mimo jiné faktory popsané v položce „Rizikové faktory“ ve výroční zprávě společnosti na formuláři 10–K za rok končící 31. prosince 2020 a následných podáních agentuře SEC.

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, logo společnosti Bentley, AssetWise, iTwin, MicroStation, ProjectWise a Vista Data Vision jsou registrované nebo neregistrované ochranné známky nebo značky služby společnosti Bentley Systems, Incorporated, nebo jedné z jejích plně vlastněných přímých či nepřímých dceřiných společností. sensemetrics je registrovaná ochranná známka společnosti sensemetrics, Inc. Veškeré ostatní názvy značek a produktů jsou ochranné známky jejich příslušných vlastníků.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *