EXTON, Pensylvánie–(BUSINESS WIRE)–Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), společnost zabývající se poskytováním inženýrského softwaru pro oblast infrastruktury, dnes oznámila akvizici společnosti SPIDA Software, vývojáře specializovaného softwaru pro navrhování, analýzu a správu systémů sloupů elektrického vedení. Společnost SPIDA byla založena v roce 2007 ve městě Columbus v Ohiu a nabízí softwarová řešení pro modelování, simulaci a správu dat pro elektrické a telekomunikační služby a poskytovatele inženýrských služeb v USA a Kanadě. Integrace softwaru SPIDA do inženýrského softwaru OpenUtilities a cloudových služeb digitálních dvojčat společnosti Bentley pomůže řešit problémy spojené s přechodem na nové obnovitelné zdroje energie, včetně nabíjení elektrických vozidel, společného využívání sloupů elektrického vedení za účelem rozšíření širokopásmových sítí 5G, a modernizace a stabilizace elektrické sítě za účelem zachování spolehlivosti a odolnosti.

Digitální dvojčata mohou poskytovat inženýrským sítím realistickou a inženýrsky přesnou geoprostorovou reprezentací přenosových a distribučních aktiv, které kombinují inteligentní síť a strukturální analýzu s provozovanou 3D a 4D fyzickou reprezentací. Řešení digitálních dvojčat rozvodných sítí OpenUtilities od společnosti Bentley umožňují provozovatelům a výrobcům elektřiny vyhodnocovat kompromisy a příležitosti na poli rozvodných sítí, které právě teď v rámci plnění poptávky zahrnují tradiční a obnovitelné zdroje a skladování energie. Digitální dvojčata zlepšují správu stavu aktiv tím, že kombinují IT, OT a ET (inženýrské modelování a simulace) za účelem využití zdrojů dat infrastruktury IoT a prediktivní analýzy pro lepší bezpečnost, výkonnost a spolehlivost. Se začleněním SPIDA se nyní může dosah digitálních dvojčat rozvodných sítí rozšířit i na sítě a konstrukce sloupů elektrického vedení, které poskytují ekologicky zranitelnou „poslední míli“ kritické infrastruktury pro životně důležitou energii a telekomunikace.

Přední elektrické sítě, včetně Ameren, EPCOR, Nashville Electric Service (NES) a Southern California Edison (SCE), zvyšují efektivitu a odolnost svých nadzemních systémů pomocí softwaru společnosti SPIDA. Řešení pro sloupy elektrického vedení společnosti SPIDA zahrnují SPIDAcalc pro zachycování, modelování a optimalizaci nadzemních přenosových a distribučních aktiv pro konstrukční zatížení, SPIDAsilk pro analýzu prověšování a návrh napětí kabelů s ohledem na fyzikální a okolní vlastnosti, které pomáhá zajistit přesné napnutí a instalaci vodičů. Dále také SPIDAstudio, cloudovou platformu, která centrálně sleduje a spravuje stav aktiv a fyzický stav nadzemních systémů.

Jak uvedl Alan Kiraly, viceprezident společnosti Bentley, který má na starost výkonnost aktiv a sítí: „Vzhledem k rychlému rozšíření obnovitelných zdrojů energie, větší poptávce vyvolané elektromobilitou a zavádění širokopásmových sítí 5G je na naši infrastrukturu rozvodných sítí neustále kladen větší tlak. Sloupy elektrického vedení jsou proto neocenitelné pro udržitelný rozvoj infrastruktury.“ „Jsme velmi potěšeni, že můžeme přivítat naše nové kolegy ze společnosti SPIDA u nás v Bentley Systems a těšíme se na další integraci a globalizaci softwaru SPIDA, který je již znám jako důvěryhodné řešení pro inženýry v oblasti distribuce energie usnadňující práci při zlepšování výkonnosti a odolnosti rozvodných sítí.“

Brett Willitt, prezident společnost SPIDA Software, uvedl: „Naší vizí ve společnosti SPIDA vždy bylo poskytovat kompletní a otevřené řešení pro údržbu a zlepšování stavu a integrity aktiv energetické a telekomunikační nadzemní infrastruktury našich uživatelů. V týmu Bentley se těšíme na rychlejší řešení digitálních dvojčat rozvodných sítí, která využívají naše zkušenosti v oboru a zahrnují strukturální analýzy SPIDA. Stávající i budoucí uživatelé SPIDA se mohou s jistotou těšit na využití digitálních dvojčat rozvodných sítí, jelikož připravujeme aktualizaci tohoto softwaru na vyšší verzi s určitými změnami, rozšířením a správou nadzemních systémů.“

Díky akvizicí společnosti SPIDA Software, jejíž cílem není zvýšit finanční výsledky společnosti Bentley, se k nám v Severní Americe připojí 26 nových kolegů. Transakci managementu a akcionářům společnosti SPIDA doporučilo 7 poradců.

Odkaz na video: SPIDAcalc

Titulek videa: SPIDAcalc je přední software pro analýzu konstrukce.

O společnosti Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) je společnost zabývající se poskytováním inženýrského softwaru pro oblasti infrastruktury. Poskytujeme inovativní software pro rozvoj světové infrastruktury – s podporou globální ekonomiky a životního prostředí. Naše přední softwarová řešení používají profesionálové a organizace všech velikostí pro návrh, výstavbu a provoz v oblasti silnic a mostů, železnic a přepravy, vod a odpadních vod, veřejné správy, budov a areálů a průmyslových zařízení. Naše nabídka zahrnuje aplikace pro modelování a simulaci založené na řešení MicroStation, ProjectWise pro realizaci projektů, AssetWise pro výkonnost aktiv a sítí a platformu iTwin pro digitální dvojčata infrastruktury. Společnost Bentley Systems zaměstnává více než 4 000 zaměstnanců a generuje roční tržby přes 800 milionů USD ve 172 zemích. www.bentley.com

© 2021 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, logo Bentley, AssetWise, iTwin, MicroStation, ProjectWise, OpenUtilities, SPIDA, SPIDAcalc, SPIDAsilk a SPIDAstudio jsou registrované nebo neregistrované ochranné známky nebo značky služeb společnosti Bentley Systems, Incorporated, nebo jedné z jejích plně vlastněných přímých či nepřímých dceřiných společností. Veškeré ostatní názvy značek a produktů jsou ochranné známky jejich příslušných vlastníků.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *