LONDON–(BUSINESS WIRE)–Az Amazon Prime Video ma bejelentette, hogy augusztus 13-án lesz a nagy várakozással övezett japán kasszasiker anime, az EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME kizárólagos, globális premierje (Japánt ide nem értve). Az EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME a negyedik és egyben utolsó fejezete az Evangelion mozifilm-sorozatnak. Az animációs film (amely az összes Hideaki Anno által vezető rendezőként készített mozifilm közt az egyik legnagyobb bevételt hozó és a japán filmszínházakban 2021-ben a legnagyobb közönségszámot elérő film) rendezői Kazuya Tsurumaki, Katsuichi Nakayama és Mahiro Maeda, valamint a legendás alkotóművész, forgatókönyvíró és vezető rendező, Hideaki Anno (Shin Godzilla). A franchise záró darabjának premierje alkalmából a Prime Video 240 országban és területen elérhetővé teszi a rajongók számára a három előző mozifilmet (EVANGELION:1.11 YOU ARE (NOT) ALONE., EVANGELION:2.22 YOU CAN (NOT) ADVANCE., EVANGELION:3.33 YOU CAN (NOT) REDO) is.

A kasszasikernek bizonyuló franchise a japán anime popkultúra egyik darabja, amely egy mesterséges humán és többcélú humanoid fegyver, az Evangelion és egy ismeretlen életforma, az Angyalok történetén alapul, és egy, a Földet jórészt elpusztító katasztrófa utáni időkben játszódik. A szereplők ismert színészek (ideértve Megumi Ogatát, Megumi Hayashibarát és Yûko Miyamurát) hangján szólalnak meg, és a film készítői a legújabb képalkotó technológiát alkalmazták a szereplők személyiségének érzékeltetése és a túlélésért folytatott küzdelem során köztük létrejövő kapcsolatok minél árnyaltabb bemutatása érdekében. A film szinkronja 10 nyeIven készül el, ideértve az angolt, a franciát, a németet, a portugált, a spanyolt, valamint az olaszt, és feliratozva 28 nyelven lesz elérhető.

Mióta a TV-sorozat először vetítésre került 1995-ben, az Evangelion franchise jelentős hatást gyakorolt a japán popkultúrára, és nagyban hozzájárult az anime műfaj elterjedéséhez a világon. A legendás anime franchise 2007-ben új mozifilm-sorozat (Evangelion: New Theatrical Edition) formájában született újjá, amelynek negyedik és egyben záró darabja márciusban került a japán filmszínházakba. Az utolsó epizód minden korábbi rekordot megdöntött: a legsikeresebbnek bizonyult Hideaki Anno eddigi filmjei közt, és Japánban az év legnagyobb nézőszámát elérő mozifilmje lett. Az Amazon Prime Video csatornán vetítésre kerülő EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME a film legújabb verziója, amelyben átalakított jelenetek is szerepelnek, és amely most kerül majd a japán filmszínházakba.

“Az EVANGELION filmek évek óta az animék rajongóinak kedvencei közé tartoznak, így jól tudjuk, hogy világszerte nagy várakozás kíséri a sorozat utolsó darabjának kiadását” – nyilatkozta Brad Beale, a Prime Video Worldwide Content Licensing egységének alelnöke. “Nagy örömömre szolgál, hogy a világon különböző tájain a Prime tagsággal rendelkezőknek végre lehetőségük lesz megnézni az animék közt remekműnek számító EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME című filmet, továbbá a sorozat három előző filmjét is.”

“Szeretném megköszönni minden Eva rajongónak szerte a világon a lankadatlan támogatást” – mondta Hideaki Anno, alkotóművész, forgatókönyvíró és vezető rendező. “Igyekeztünk megtalálni a legjobb megoldást arra, hogy a tengerentúli rajongók számára mihamarabb elérhetővé tegyük a mozifilmet, ami meglehetősen nehéz feladat most, hogy a COVID-19-járvány miatt a filmszínházak jórészt zárva vannak, ezért nagyon boldogok voltunk, hogy rátaláltunk a Prime Video-ra, amely együttműködésünk keretében világszerte streamelni fogja majd a filmet. Feltétlenül javasoljuk, hogy a legjobb élmény biztosítása érdekében nagy képernyős televízión tekintsék meg a filmet.”

AMIT AZ EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME SOROZATRÓL (HÁROMSZOR VOLT, HOL NEM VOLT) TUDNI KELL…

A “Rebuild of Evangelion” sorozat negyedik és egyben utolsó része. Misato és Wille nevet viselő NERV-ellenes csoportja megérkeznek Párizsba, amely vörösen izzik az angyalszív kibocsátotta energiától. A Wunder zászlóshajó legénysége leszáll egy elszigetelő toronyra. Mindössze 720 másodpercük van arra, hogy megmentésék a várost. Amikor megjelenik egy csapat Nerv Eva, Mari továbbfejlesztett Eva 8-as egységének közbe kell avatkoznia. Eközben Shinji, Asuka és Rei (ideiglenes név) Japánban bolyonganak.

Stúdió: khara, Inc.

Vezető rendező: Hideaki Anno; rendező: Kazuya Tsurumaki, Katsuichi Nakayama és Mahiro Maeda; forgatókönyvíró: Hideaki Anno

AMIT A HÁROM ELŐZŐ MOZIFILMRŐL TUDNI KELL…

EVANGELION:1.11 YOU ARE (NOT) ALONE ([NEM] VAGY EGYEDÜL).

A második ütközet következtében megsérült Negyedik Angyal megtámadja Tokyo III-at, és az emberiség sorsa a Különleges kormányzati ügynökség, a Nerv kezében van. A fiatal Shinji Ikari-t kényszerítik, hogy pilótaként irányítsa az EVA-01-et. Őt és az EVA-00 pilótáját, Rei Ayanamit azzal a feladattal bízzák meg, hogy harcoljanak, de az EVA-01 súlyosan megsérül a Hatodik Angyal támadása következtében. Misato Katsuragi tervet dolgoz ki, amely alapján Japán összes elektromos energiája az EVA-01 pozitronágyújába kerül betáplálásra, hogy az EVA-01 legyőzhesse az Angyalt.

Studio: khara, Inc.

Vezető rendező: Hideaki Anno; rendező: Masayuki és Kazuya Tsurumaki; forgatókönyvíró: Hideaki Anno

EVANGELION:2.22 YOU CAN (NOT) ADVANCE ([NEM] HALADHATSZ).

A Mari Illustrious-Makinami által irányított Átmeneti 05-ös egység legyőzi a kiásott Harmadik Angyalt. Asuka Langley-Shikinami és az EVA-02 legyőzi a Hetedik Angyalt. Megjelenik a Nyolcadik Angyal, és megtámadja a Nerv főhadiszállását. Az EVA-03-at a tesztelés során elfoglalja a Kilencedik Angyal, és Shinji elindul, hogy megállítsa, de közben megtudja, hogy Asuka az EVA-03-ban van. Gendo átállítja az EVA-01 irányítását robotpilóta irányításra, és harcba bocsátkozik az EVA-03-mal.

Stúdió: khara, Inc.

Vezető rendező: Hideaki Anno; rendező: Masayuki és Kazuya Tsurumaki; forgatókönyvíró: Hideaki Anno

EVANGELION:3.33 YOU CAN (NOT) REDO (NEM TEHETED MEG NEM TÖRTÉNTTÉ/VISSZACSINÁLHATOD).

Shinji 14 év után felébred az AAA Wunder csatahajó fedélzetén, amely egy korábbi Nerv tagok által létrehozott Nerv-ellenes szervezet birtokában van. Shinji meghallja Rei hangját, amely a megmentésére küldött EVA Mark.09-ből jön, ezért elhagyja a Wundert, és elindul a Nerv központba. Kaworu Nagisa megmutatja Shinjinek az átalakult tájat. Shinji megtudja, hogy Rei megmentése nyomán bekövetkezett a Harmadik ütközet, melynek eredményeként a Földet rendkívüli katasztrófa sújtotta.

Stúdió: khara, Inc.

Vezető rendező: Hideaki Anno; rendező: Masayuki, Mahiro Maeda és Kazuya Tsurumaki; forgatókönyvíró: Hideaki Anno

Az EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME bekerül a Prime Videó katalógusában szereplő sok ezer TV-show és mozifilm közé, melyek közt megtalálhatók olyan, a kritikusok által is elismert, díjnyertes globális eredeti Amazon alkotások (Amazon Original), mint a Borat Subsequent Moviefilm (Borat utólagos mozifilm), a Tom Clancy nevével fémjelzett Jack Ryan, a The Boys (A fiúk), a Hunters (A vadászok), a Fleabag (Bolhafészek) és a The Marvelous Mrs. Maisel (A csodálatos Mrs. Maisel). A Prime tagok számára a katalógusban szereplő alkotások mindegyike díjmentesen elérhető a Prime Video csatornán. A Prime tagok bárhol, bármikor megnézhetik az EVANGELION:3.0+1.01 THRICE UPON A TIME mozifilmet az okostévékhez, molbileszközökhöz, Fire TV-hez, Fire TV stickhez, Fire táblagépekhez és Apple TV-hez használható Prime Video applikáció használatával, valamint streamelhetik online. A Prime Video alkalmazással a Prime tagok letölthetik az epizódokat mobileszközeikre és táblagépeikre, és bárhol megtekinthetik azokat offline.

Amit az Amazonról tudni kell…

Az Amazon tevékenységét négy alapelv vezérli: ügyfélorientáltság a versenytársakra való figyelés helyett, lelkesedés az újítások iránt, elkötelezettség a kiváló működés mellett és hosszú távú gondolkodás. Ízelítőül itt csak néhány terméket és szolgáltatást említünk meg, amelyet az Amazon vezetett be elsőként: ügyfelek véleményének rögzítése, vásárlás 1 kattintással (1-Click), személyre szabott ajánlások, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tabletek, Fire TV, Amazon Echo és Alexa. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: amazon.com/about és kísérje figyelemmel híreinket: @AmazonNews.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *